söndag 19 maj 2013

SORG

Vad är sorg? Har man bara sorg när någon nära anhörig har dött. Kan man begränsa sorg till bara det? Kan man ha sorg när något man älskar tas ifrån en? När något man levt för, kämpat för, känt en mening i livet för, tas ifrån en. Kan man känna sorg då?
Eller vad är det när man bara har lust att skrika, skrika så länge man kan, skrika så högt man kan, bara för att man känner en sådan förtvivlan? Är det sorg?
När man bara gråter och gråter, och det tar aldrig slut, gråten tar aldrig slut. Är det sorg?
När det gör så ont innobords att man har lust att svära över något, bara för man känner sej så maktlös, så orättvist behandlad för att det man älskar har tagits ifrån en. Är det sorg?
När vissa stunder känns som att livet är meningslöst, fast man med förståndet vet att det inte är sant. När man vet att det finns så mycket härligt och dyrbart runt omkring, men just då, i de där stunderna, när allt är mörkt, när livet ändå känns meningslöst. Är det sorg?
När det man har levt för, det som har gett livet en mening tas ifrån en. Kan man sörja det?
När man funderar, pratar, tänker, pratar, funderar på det man har förlorat. När det upptar nästan hela ens vakna tid och man bara känner sej ledsen, förtvivlad. Är det sorg?
Hur ska livet kunna gå vidare när något så dyrbart, är borta?
Ja, jag tror att det är sorg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar